Actueel

OCM weer open in Coronatijd..

Goed nieuws: eindelijk kunnen wij osteopaten weer de zorg verlenen waar veel mensen op zitten te wachten.

Vanaf 11 mei is onze praktijk weer geopend. Voorwaarde is wel dat er aan een hygiëneprotocol van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en andere aanwijzingen van het RIVM wordt voldaan. Uw osteopaat is dus goed voorbereid.
Iedereen kan een afspraak maken. Wel moet u op het moment van de afspraak 24 uur vrij zijn van klachten die zouden kunnen wijzen op corona. Denk hierbij onder andere aan keelpijn, koorts en kuchen. Is er iemand binnen uw huishouden positief getest op corona? Ook dan moet u 14 dagen zoveel mogelijk thuisblijven en mag u niet naar een osteopaat.

We verzoeken u daarom de aanwijzingen in uw herinneringsmail op te volgen en covid-19 gerelateerde gezondheidsklachten telefonisch of per e-mail aan ons te melden en uw afspraak te verzetten.

De maatregelen die we binnen de praktijk hebben genomen lichten we hieronder toe.

Voor extra hygiëne op de behandelbank verzoeken we u vriendelijk om een schone handdoek mee te nemen.

Om het aantal personen en de doorgebrachte tijd in de wachtruimte te beperken, verzoeken we u om alleen naar uw afspraak te gaan en slechts enkele minuten voor uw afspraaktijd bij ons binnen te komen. Bij baby’s en jonge kinderen mag maximaal één ouder of begeleider aanwezig zijn.
Omdat onjuiste handhygiëne bij een virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting is, verzoeken we u om bij binnenkomst uw handen met water en zeep te wassen of te desinfecteren met de beschikbare alcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken als uw mobiele telefoon niet meer aan te raken.
In de wachtruimte en bij de balie proberen we met elkaar zo goed mogelijk 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.
Tijdschriften en lectuur hebben we om hygiënische redenen verwijderd.
Tijdens uw behandeling kunnen de osteopaten een beschermend mondneusmasker dragen , als de situatie daarom vraagt. Bent u 70 jaar of ouder, of behoort u tot een risicogroep, dan nemen wij u in behandeling en hebben wij desgewenst ook voor uzelf een mondkapje beschikbaar.
De ondernemersvereniging in Middelburg heeft ook de nodige maatregelen genomen om de 1,5 afstand in de winkelstraten zo goed mogelijk aan te kunnen houden. Zij verzoeken u daarom om uw fiets niet in de Langeviele voor de praktijk neer te zetten, maar bijv. om de hoek in de Lange Geere.